miercuri, 6 iulie 2016

Care sunt etapele pentru verificarea centralei termice

O centrala termica poate fi asemanata cu un autoturism. In ciuda faptului ca pentru achizitionarea acestora este nevoie de o investitie si alegerea tipului potrivit pentru a fi fiabile pentru o durata cat mai mare de timp. In plus, asemenea masinilor, si centralele termice trebuie verificate la fiecare 2 ani, proprietarii fiind obligati de lege sa urmeze inspectia. In situatia in care nu se respecta termenul stabilit, se va opri furnizarea cu gaze, pana cand se va putea efectua aceasta verificare.
O ultima asemanare cu autoturismele este faptul ca in urma verificarii se va putea admite continuarea utilizarii, fie se va interzice acest aspect. Pentru o mai buna functionare, centralele trebuie utilizate respectand toate indicatiile producatorului, instructiunile, sfaturile etc. De asemenea, la cea mai mica problema este nevoie de apelarea la specialisti, intrucat acestia au cunostintele necesare pentru remedierea fiecarei situatii intalnite.
Care sunt etapele?
Verificarea centralei termice se efectueaza doar de catre specialisti acreditati, iar acestia au un plan bine stabilit pe care trebuie sa il urmareasca. Astfel, prima etapa presupune identificarea si verificarea fiecarui element al centralei, pentru ca acestea sa fie bine etansate si sa se asigure ca sistemele de protectie functioneaza in mod corespunzator. Ulterior, daca este nevoie se vor regla parametrii de intrare in dispozitive si se testeaza toate functiile centralei.
In cazul unei defectiuni care se poate remedia cu usurinta, aceasta se efectueaza contra cost, pentru ca specialistii sa se asigure ca aparatele functioneaza in bune conditii. De asemenea, specialistii vor comunica proprietarilor diferite modalitati prin care sa poata spori durata de viata a centralelor si vor oferi sfaturi pentru utilizarea acestora in bune conditii. La finalul procedurii se inmaneaza un certificat pe baza caruia proprietarii au siguranta ca aparatul lor functioneaza in parametri, iar timp de doi ani, pana la urmatoarea verificare nu ar trebui sa intervina nicio problema.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu