duminică, 8 mai 2016

Ferestrele se aleg astfel incat sa indeplineasca toate criteriile esteticeUnul dintre primele lucruri pe care oamenii cauta sa il imbunatateasca atunci cand isi renoveaza locuinta este alegerea unor ferestre de apartament eficiente din punct de vedere al energiei, insa datorita tehnologiilor ce se imbunatatesc treptat, aceasta alegere poate fi destul de dificil de efectuat. Insa este esential ca alegerea sa se faca dupa mai multe criterii, unul dintre cele mai importante fiind tipul ferestrei.
Tipul ferestrei
In general, atunci cand se renoveaza un spatiu, ferestrele se aleg astfel incat sa indeplineasca toate criteriile estetice ale cladirii. Cele mai multe locuinte moderne dispun de ferestre pe masura, in timp ce locuintele traditionale si istorice trebuie sa se adapteze la varsta. Exista un numar important de optiuni si posibilitati, insa cei aflati in cautarea unei ferestre prietenoase cu mediul, se recomanda optarea pentru tehnologiile moderne si anume PVC-ul sau aluminiul.
Materialul ramei – Lemn
Tamplaria din lemn este vazuta si folosita in special in randul locuintelor mai vechi sau a celor de lux. Lemnul este un material placut si puternic, poate fi pictat sau vopsit si lucreaza foarte bine in cadrul unei ferestre eficiente din punct de vedere al energiei. Cu toate acestea, printre dezavantajele utilizarii lemnului este faptul ca acesta implica o atentie mai speciala si trebuie mentinut anual prin revopsiri, lacuiri sau repararea oricarei sectiuni de lemn ce se poate deteriora.
O optiune foarte populara este cea de a vopsi lemnul pe interior, iar exteriorul sa fie imputernicit cu aluminiu sau fibra de sticla. Exteriorul nu va avea acelasi aspect, insa fereastra va promite rezultate mult mai performante, iar mentenanta va fi diminuata simtitor de-a lungul anilor.
Fibra de sticla
O problema comuna cu ferestrele de apartament este ca aceasea nu propun aceeasi rata de compresie si expansiune ale tamplariei. Din acest motiv, ramenele din fibra de sticla sunt vazute ca fiind foarte eficiente si mult mai puternice decat lemnul sau aluminiul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu